Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Pe urmele lui Mircea cel Batran


Descriere

Destinatie: Romania

Durata: 4 nopti

Plecare în fiecare DUMINICĂ începând cu 03.04.2022 până la 20.11.2022 (exclusiv 24.04.2022)

Preț: 1100 lei / sejur / persoană

Supliment cameră single: 70 lei / noapte

Tariful include:
 • Transport clasificat;
 • 4 nopti de cazare cu demipensiune (mic dejun și cină);
 • Excursie 4x4 pe traseul sus menţionat;
 • Vizitele cuprinse în program;
 • Foc de tabără.

Tariful nu include:
 • Cheltuieli personale;
 • Intrarile la obiective;
 • Ședință masaj de relaxare = 50 lei/ 40 min./pers
Grup de minim 30 persoane

Reduceri:

     Copiii 0 – 7 ani au gratuitate la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii;
     Copiii 7 – 12 ani reducere 50 % la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii;
     1 copil cu vârsta între 0-12 ani însoţit de 1 adult – se achită cameră dublă în regim single;
     2 copii sub 12 ani însoţiţi de 1 adult – se achită cameră dublă integral;
     Copiii peste 12 ani – plătesc tariful întreg

Destinatie: Romania

Durata: 4 nopti

Plecare în fiecare DUMINICĂ începând cu 03.04.2022 până la 20.11.2022 (exclusiv 24.04.2022)

Preț: 1100 lei / sejur / persoană

Supliment cameră single: 70 lei / noapte

Tariful include:
 • Transport clasificat;
 • 4 nopti de cazare cu demipensiune (mic dejun și cină);
 • Excursie 4x4 pe traseul sus menţionat;
 • Vizitele cuprinse în program;
 • Foc de tabără.

Tariful nu include:
 • Cheltuieli personale;
 • Intrarile la obiective;
 • Ședință masaj de relaxare = 50 lei/ 40 min./pers
Grup de minim 30 persoane

Reduceri:

     Copiii 0 – 7 ani au gratuitate la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii;
     Copiii 7 – 12 ani reducere 50 % la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii;
     1 copil cu vârsta între 0-12 ani însoţit de 1 adult – se achită cameră dublă în regim single;
     2 copii sub 12 ani însoţiţi de 1 adult – se achită cameră dublă integral;
     Copiii peste 12 ani – plătesc tariful întreg

Itinerariu

Ziua 1

DUMINICA
Ora 8:00 plecăm din București – stația de metrou Jiului, către Târgoviște unde vom face o scurtă oprire la Curtea Domnească (reprezintă unul din cele mai importante ansambluri de arhitectură din Țara Românească având o mare valoare istorică și artistică); apoi mergem către Mănăstirea Dealu (aceasta se numără printre cele mai remarcante edificii arhitectonice din țara noastră, înălțată într-o perioadă de mare înflorire artistică - secolul al XVI-lea, biserica reflectă atât din punct de vedere structural cât și sub aspectul plasticii decorative, aportul creator adus de meșterii autohtoni la promovarea arhitecturii românești).
Aprox. 1 oră / distanța 80 km.
Continuăm traseul spre Triunghiul Sacru al Munteniei, cele 3 temple dacice unde Sf. Apostol Andrei a început creștinarea geților. Mănastirea Cetățuia, Manăstirea Nămăești și Mănăstirea Corbii de Piatră.
Vizităm Biserica Rupestră Cetățuia, situată în comuna Cetățeni, așezată în vârful unei creste stâncoase, la o altitudine de 880 de metri, de o asemănare izbitoare cu Schitul Meteora din Grecia, fiind considerată cea mai aspră sihăstrie românească. O legendă străveche spune că persoana care ajunge aici şi se roagă îi vor fi îndeplinite trei dorinţe, însă aceste dorinţe trebuie chibzuite cu grijă. Pe cărarea de piatră ce coboară de la cruce se văd nişte urme de picior săpate în piatră, aceste urme misterioase, spune legenda, ar fi ale lui Negru-Vodă şi ale soţiei sale. Rugându-se să scape de urgia tătarilor, domnitorul ar fi cerut un semn că rugăciunea i-a fost auzită, astfel când coborau de pe vârful stâncii pe care s-au rugat, bolovanii din calea lor s-au topit sub paşii lor, semn că rugile le-au fost îndeplinite de Dumnezeu.
Aprox. 1 oră / distanța 52 km.
Ne continuăm drumul la Mausoleul Eroilor, cunoscut și sub numele de Mausoleul de la Mateiaș, un monument dedicat eroilor din Războiul de Întregire Națională dintre anii 1916-1918. Edificiul este compus din două corpuri: unul orizontal, osuarul, unde în 31 de cripte sunt adăpostite osemintele a peste 2.300 de militari români și unul vertical, de forma unui turn cu foișor, spre care duce o scară în spirală.
Aprox. 10 minute / distanța 5 km.
Mănăstirea Nămăești
Biserica mânăstirii este săpată în piatră, în stânca muntelui, este considerate monument istoric din secolul al XIV-lea. O altă legendă a locului ne povestește despre ctitorul anonim al bisericii: un cioban care păștea oile prin partea locului, ajungând în dreptul stâncii unde urma să fie sapată biserica, face un popas lângă această piatra mare, râmânând cu turma de oi peste noapte. Ciobanului i s-a arătat în vis Maica Domnului care i-a spus: “Scoală-te, sapă sub tine și vei găsi o icoană într-o bisericuță de piatră, aici vei face tu biserică în cinstea și slava ”Intrării în Biserică a Sfintei Fecioare Maria”, izvor de viată și de tămăduire”. Trezindu-se din acest vis ciobanul începu să sape cu râvnă și după trei zile și trei nopți dădu de o bisericuță de piatră, în formă de peșteră, cu icoane și odoare bisericești. Astfel, această legendă spune că icoana visată de cioban - Icoana cu Maica Domnului se află în partea stângă a Mânăstirii Nămăiești și este făcătoare de minuni.
Aprox. 20 minute / distanța 5 km.
SERVIREA PRÂNZULUI – CÂMPULUNG (opțional) Vizităm apoi Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung, aceasta reprezintă cel mai important ansamblu monastic din Muscel. A fost ctitorită în anul 1215, prin tradiţie de Radu Negru Voievod. A fost rezidită de Basarab I şi fiul său, Nicolae Alexandru; reclădită de Matei Basarab (1635-1636) când devine mănăstire şi sub Grigorie Dimitrie Ghica (după 1827).
Legendă şi mit, dar şi realitate istorică, fortificaţiile datate de la jumătatea secolului al XIV-lea sunt realizate sub forma unui val de pietriş şi bolovani de 9 m lăţime, înconjurat de un şanţ adânc de 2,5 m plin cu apă. Palatul Domnesc a fost nucleul în jurul căruia s-au adăugat pe parcurs toate celelalte construcţii ce vor forma Sfânta Mănăstire.
Aprox. 20 minute / distanța 8 km.
Ne îndreptăm către CAZARE ȘI SERVIREA CINEI.
Aprox. 1 oră / distanța 43 Km.

Ziua 2

LUNI
SERVIREA MICULUI DEJUN – 8.00-10.00
Ora 11.00 – plecăm în excursia montană cu mașinile 4X4 (Aprox. 3 ore / distanța 30km) pe următorul traseu
Biserica Brădet (necropola lui Mircea cel Bătrân, construită în anul 1397), important edificiu caracteristic arhitecturii vechi româneşti, Biserica Brădet este considerată primul monument construit în întregime de meşteri români, singurul din Ţara Românească integral păstrat de la începutul veacului al XV- lea. Sub raport arhitectural, biserica este considerată cea mai veche prelucrare locală a planului triconc cu turla pe naos, reluând procedeele constructive de la Biserica Mare a Coziei. Aceasta a fost pictată în anul 1700, fost schit de călugări pânâ la 1800, după care a rămas a fi Biserică de Mir. Lângă biserică găsim Muzeul parohial care are o vechime de peste 50 ani, unde putem vedea pietre din epoca de piatră și unelte din epoca bronzului, cărți în limba slavonă și obiecte de cult folosite în perioada în care era schit de călugări. Există o ladă de zestre din anul 1745 cu obiecte donate de săteni de-a lungul timpului, dintre care putem admira opinci de lemn și fier, unul dintre cele 5 ulcioare cu tradiție de nuntă din România și obiecte de cult.
Continuăm cu vizitarea Schitului de Călugări Sf. Nectarie. Finalizarea construcţiei a avut loc chiar în ajunul hramului de toamnă, al Sfântului Ierarh Nectarie Tămăduitorul, în anul 2005. La sărbătoarea acelui hram a fost adusă la Brădetu icoana mare a Sfântului Nectarie pictată pentru Schitul Brădetu de monahiile din Mănăstirea Sfintei Treimi din Insula Eghina (mănăstire înfiinţată de însuşi Sfântul, ce adăposteşte cinstitele sale moaşte).
În icoana hramului schitului, Sfinţii Nectarie şi Ioan Înaintemergătorul Domnului sunt zugrăviţi umăr lângă umăr. Alăturarea lor nu este deloc nepotrivită: zelul misionar, propovăduirea pocăinţei, a Adevărului, a Sfintei Treimi, a bunei-cuviinţe i-a înflăcărat pe amândoi sfinţii; iar liniştea pustniceştilor sălaşuri, dulceaţa nopţilor de rugăciune, a neîncetatei chemări a Domnului, a curăţiei feciorelnice, a înfrânării, a neagonisirii, a suferinţei i-a înveşmântat cu haina luminoasă a cuvioşiei pe Sfinţii Nectarie şi Ioan, deopotrivă.
Muzeul Etnografic Galeș - reprezintă centrul cultural al localităţii, custodele celor mai valoroase şi emblematice elemente de tradiţie şi etnografie, de identitate istorică şi valoare culturală locală. Casa Muzeu a fost ridicată într-o clădire proprie, prin munca sătenilor, fiind concepută special cu această destinaţie pentru a rămâne ca un model de casă ţărănească din Galeşul secolelor XIX – XX.
Ne continuăm călătoria către Mănăstirea Corbii de Piatră, care deține două altare și cea mai veche rupestră originală din țară, Piatra (cunoscută peste tot ca „biserica din piatră”, lăcaşul de cult construit direct în stâncă, un loc special menţionat în mai toate ghidurile turistice, asta şi pentru că aici este şi cel mai vechi ansamblu de pictură din România).
Mormântul ultimului URIAȘ de piatră - Legenda spune că Maximus era obosit și plin de răni adânci. Războiul în care se hotărâse să îi ajute pe dacii lui îi secătuise și ultimele puteri. Frații lui fuseseră uciși cu toții iar acum, singur și chinuit de durere, se așezase pe un vârf de stâncă gălbuie ca să își limpezească gândurile. Era înalt, neobișnuit de înalt, trei daci suiți unul peste altul, abia îi ajungeau la umeri. Dușmanii îl căutau, deodată o lumină puternică îl învălui, apucă să audă o bubuitură puternică și să vadă peretele de piatră din spatele său topindu-se și prinzându-l răsucit în el. Așa a pierit Maximus, ultimul din neamul său hyperborean, liniște,  pustiu,  secole,  praf…Într-o bună zi, peretele de nisip din fundul curții mamei Uța lasă la vedere trupul pietrificat al unui om mare…. maaaare. Bătut de vânt și ploi, nisipul din jurul piciorului și al mâinii cădea mereu iar trupul gigantic ieșea tot mai mult din perete. Într-o bună zi capul îi căzu în iarbă. Un grup de cercetători a venit să ia probe din el și dusi au fost. Rezultatele nu le-a mai aflat nimeni niciodată. Astăzi, întins într-o poziție chinuită, uriașul Maximus își așteaptă vizitatorii.

Povestea Căsuței Albastre
În curtea mamei Uța, Dumnezeu a frământat lutul și cerul, zidind din ele chipuri materiale, legende, o casă albastră, de poveste, și o ființă fragilă, curată și smerită, care a trăit cu simplitatea firească a țăranului conștient că este parte responsabilă în creație. Apoi, le-a înveșmântat pe toate în frumusețe nealterabilă, ca să rămână niciodată pe deplin pătrunse. Adică taină, chemare continua, nevoie perpetuă de revenire și mărturisire liberă a frumuseții Lucrării Lui.
Ne îndreptăm către Păstrăvăria Nucșoara, de unde putem cumpăra păstrav proaspăt, facem o oprire la Lacul Învârtita, despre care cunoaștem faptul că este cel mai mai mare lac carstic format pe gips (sulfurat de calciu) din România, format în secolul al XIX-lea. Situat la o altitudine de 780 m, lacul are o suprafaţă de 2,2 hectare şi o adâncime de cinci metri. Este considerat un important monument al naturii patriei noastre, care face parte din rezervaţia naturală Măgura – Nucşoara, împreună cu brazii din partea de estică a localităţii.
ÎNTOARCEREA ȘI SERVIREA PRÂNZULUI (opțional) la PENSIUNEA CIPRIAN 4* - Rezervația Naturală Valea Vâlsanului - Brădet
După ce ne-am delectat papilele gustative, plecăm către Rezervația Naturală Cheile Vâlsanului (unde se găsește peștele Asprete, o fosilă vie, cu o vechime de peste 65 de milioane de ani), ne oprim la izvorul de apă sulfuroasă cu proprietăti terapeutice și ne continuăm drumul către minunata Cascada Vâlsan. Aici avem de admirat o suprafață de 8-9 km de peisaje , o adevărată frumusețe sălbatică fiind străbătută de apele râului Vâlsan ce izvorăște de sub Vf. Moldoveanu, iar la ieşirea din Cheile Vâlsanului,  spre  amonte  este  o  poiană  însorită,  Poiana Vâlsanului, unde în fiecare an nenumăraţi turişti îşi instalează corturile pe perioada concediilor.
Continuăm excursia spre Platoul Poeni și Barajul Vâlsan.
Ne îndreptăm către CAZARE ȘI SERVIREA CINEI + organizarea unui foc de tabără înainte de odihnă.
Aprox. 3 - 4 ore / distanța 40 km

Ziua 3

MARŢI
SERVIREA MICULUI DEJUN – 8.00-10.00
Ora 11.00 – plecăm către Ocnele Mari unde vom putea vizita una dintre cele mai vechi mine de sare din țara noastră şi anume Salina Ocnele Mari. Datorită apelelor clorosodice și iodurate, secondate de nămolul sapropelic (formate deasupra masivului) ce reprezintă o sursă de sănătate prin proprietățile lor terapeutice, pe la 1812, s-au deschis primele stabilimente de tratament folosind apa sărată dintr-o fostă gură de ocnă – Balta Roșie – adâncă de 120 m. Aceste ape în combinație cu nămolul sapropelic tratează reumatismul, afecțiunile ginecologice și afecțiuni ale sistemului osos la copii. În prezent, stațiunea continuă să funcționeze în sezonul călduros. Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserică, un muzeu, un restaurant, magazine de suveniruri, baruri, câte un teren de fotbal, de baschet şi de tenis, masă de biliard, locuri de joacă pentru copii.
Salina de la Ocnele Mari este cea mai mare din țară, având o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați, iar lungimea galeriilor depășește 13.000 de metri. Exploatarea sării s- a făcut și se mai face prin extracție de bulgări (magle) din salină (mină de sare cunoscută și sub denumirea de ocnă de sare).
SERVIREA PRÂNZULUI (opțional) – în cadrul restaurantului aflat în salină.
Aprox. 6 ore / distanța 80 km.
După vizitarea salinei pornim către Cozia unde vom vizita Mănăstirea Cozia (cunoscută la început sub numele de „Mânăstirea Nucet”, abia mai târziu primind numele de „Mânăstirea Cozia”, după muntele din vecinătate).
Ne îndreptăm către CAZARE ȘI SERVIREA CINEI
Aprox. 5 ore / distanța 120 km.

Ziua 4

Miercuri
Timp liber la dispoziţia oaspeţilor. MIC DEJUN, PRÂNZ (opțional) ŞI CINĂ 

Ziua 5

JOI
SERVIREA MICULUI DEJUN – 8.00-10.00; ora 11.00 – 12.00plecăm cu autocarul (aprox. 1 oră / distanța 60 km) către București, vizitând pentru început Barajul Vidraru.
Urmează să vedem un loc încărcat de povești. Fie că vă plac sau nu legendele, fie că vă număraţi sau nu printre cei pentru care cetatea Poenari rămâne doar „adevăratul castel al lui Dracula”, fie că vi se pare sau nu flatant că cetatea i-a slujit drept inspiraţie lui Jules Verne atunci când a scris „Castelul din Carpaţi”, nu ezitaţi să vă abateţi măcar o dată pe la Cetatea Poenari din Arefu.
Cetatea este situată pe un vârf de munte care domină Cheile Argeșului. Inițial, pe vremea lui Negru Vodă, a fost construit un singur turn, apoi construcția a fost dezvoltată în scop de refugiu sau punct de observație de către Vlad Țepeș, adăugându-i-se turnuri, ziduri și dependințe. Cetatea Poenari a fost reședința secundară a lui Vlad Țepeș, fiind construită ca post de fortăreață contra otomanilor. Legenda spune că, Vlad Țepeș, fiind urmărit de turci, a scăpat refugiindu-se în această cetate, după ce a potcovit caii cu potcoavele invers, cu fața în spate, derutîndu-și astfel urmăritorii (dacă este deschisă, o putem vizita, pregatind-ne de un program Cardio de 1480 trepte).
Vizităm Mănăstirea Curtea de Argeș (Legenda Mesterului Manole de care este legat numele mănăstirii Curtea de Argeș spune că domnitorul tocmise pe cei mai mari meșteri pentru a ridica lăcașul de cult. Dar, ceea ce ei construiau ziua, se dărâma noaptea).
SOSIRE: București în cursul după-amiezii

Ziua 1

DUMINICA
Ora 8:00 plecăm din București – stația de metrou Jiului, către Târgoviște unde vom face o scurtă oprire la Curtea Domnească (reprezintă unul din cele mai importante ansambluri de arhitectură din Țara Românească având o mare valoare istorică și artistică); apoi mergem către Mănăstirea Dealu (aceasta se numără printre cele mai remarcante edificii arhitectonice din țara noastră, înălțată într-o perioadă de mare înflorire artistică - secolul al XVI-lea, biserica reflectă atât din punct de vedere structural cât și sub aspectul plasticii decorative, aportul creator adus de meșterii autohtoni la promovarea arhitecturii românești).
Aprox. 1 oră / distanța 80 km.
Continuăm traseul spre Triunghiul Sacru al Munteniei, cele 3 temple dacice unde Sf. Apostol Andrei a început creștinarea geților. Mănastirea Cetățuia, Manăstirea Nămăești și Mănăstirea Corbii de Piatră.
Vizităm Biserica Rupestră Cetățuia, situată în comuna Cetățeni, așezată în vârful unei creste stâncoase, la o altitudine de 880 de metri, de o asemănare izbitoare cu Schitul Meteora din Grecia, fiind considerată cea mai aspră sihăstrie românească. O legendă străveche spune că persoana care ajunge aici şi se roagă îi vor fi îndeplinite trei dorinţe, însă aceste dorinţe trebuie chibzuite cu grijă. Pe cărarea de piatră ce coboară de la cruce se văd nişte urme de picior săpate în piatră, aceste urme misterioase, spune legenda, ar fi ale lui Negru-Vodă şi ale soţiei sale. Rugându-se să scape de urgia tătarilor, domnitorul ar fi cerut un semn că rugăciunea i-a fost auzită, astfel când coborau de pe vârful stâncii pe care s-au rugat, bolovanii din calea lor s-au topit sub paşii lor, semn că rugile le-au fost îndeplinite de Dumnezeu.
Aprox. 1 oră / distanța 52 km.
Ne continuăm drumul la Mausoleul Eroilor, cunoscut și sub numele de Mausoleul de la Mateiaș, un monument dedicat eroilor din Războiul de Întregire Națională dintre anii 1916-1918. Edificiul este compus din două corpuri: unul orizontal, osuarul, unde în 31 de cripte sunt adăpostite osemintele a peste 2.300 de militari români și unul vertical, de forma unui turn cu foișor, spre care duce o scară în spirală.
Aprox. 10 minute / distanța 5 km.
Mănăstirea Nămăești
Biserica mânăstirii este săpată în piatră, în stânca muntelui, este considerate monument istoric din secolul al XIV-lea. O altă legendă a locului ne povestește despre ctitorul anonim al bisericii: un cioban care păștea oile prin partea locului, ajungând în dreptul stâncii unde urma să fie sapată biserica, face un popas lângă această piatra mare, râmânând cu turma de oi peste noapte. Ciobanului i s-a arătat în vis Maica Domnului care i-a spus: “Scoală-te, sapă sub tine și vei găsi o icoană într-o bisericuță de piatră, aici vei face tu biserică în cinstea și slava ”Intrării în Biserică a Sfintei Fecioare Maria”, izvor de viată și de tămăduire”. Trezindu-se din acest vis ciobanul începu să sape cu râvnă și după trei zile și trei nopți dădu de o bisericuță de piatră, în formă de peșteră, cu icoane și odoare bisericești. Astfel, această legendă spune că icoana visată de cioban - Icoana cu Maica Domnului se află în partea stângă a Mânăstirii Nămăiești și este făcătoare de minuni.
Aprox. 20 minute / distanța 5 km.
SERVIREA PRÂNZULUI – CÂMPULUNG (opțional) Vizităm apoi Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung, aceasta reprezintă cel mai important ansamblu monastic din Muscel. A fost ctitorită în anul 1215, prin tradiţie de Radu Negru Voievod. A fost rezidită de Basarab I şi fiul său, Nicolae Alexandru; reclădită de Matei Basarab (1635-1636) când devine mănăstire şi sub Grigorie Dimitrie Ghica (după 1827).
Legendă şi mit, dar şi realitate istorică, fortificaţiile datate de la jumătatea secolului al XIV-lea sunt realizate sub forma unui val de pietriş şi bolovani de 9 m lăţime, înconjurat de un şanţ adânc de 2,5 m plin cu apă. Palatul Domnesc a fost nucleul în jurul căruia s-au adăugat pe parcurs toate celelalte construcţii ce vor forma Sfânta Mănăstire.
Aprox. 20 minute / distanța 8 km.
Ne îndreptăm către CAZARE ȘI SERVIREA CINEI.
Aprox. 1 oră / distanța 43 Km.

Ziua 2

LUNI
SERVIREA MICULUI DEJUN – 8.00-10.00
Ora 11.00 – plecăm în excursia montană cu mașinile 4X4 (Aprox. 3 ore / distanța 30km) pe următorul traseu
Biserica Brădet (necropola lui Mircea cel Bătrân, construită în anul 1397), important edificiu caracteristic arhitecturii vechi româneşti, Biserica Brădet este considerată primul monument construit în întregime de meşteri români, singurul din Ţara Românească integral păstrat de la începutul veacului al XV- lea. Sub raport arhitectural, biserica este considerată cea mai veche prelucrare locală a planului triconc cu turla pe naos, reluând procedeele constructive de la Biserica Mare a Coziei. Aceasta a fost pictată în anul 1700, fost schit de călugări pânâ la 1800, după care a rămas a fi Biserică de Mir. Lângă biserică găsim Muzeul parohial care are o vechime de peste 50 ani, unde putem vedea pietre din epoca de piatră și unelte din epoca bronzului, cărți în limba slavonă și obiecte de cult folosite în perioada în care era schit de călugări. Există o ladă de zestre din anul 1745 cu obiecte donate de săteni de-a lungul timpului, dintre care putem admira opinci de lemn și fier, unul dintre cele 5 ulcioare cu tradiție de nuntă din România și obiecte de cult.
Continuăm cu vizitarea Schitului de Călugări Sf. Nectarie. Finalizarea construcţiei a avut loc chiar în ajunul hramului de toamnă, al Sfântului Ierarh Nectarie Tămăduitorul, în anul 2005. La sărbătoarea acelui hram a fost adusă la Brădetu icoana mare a Sfântului Nectarie pictată pentru Schitul Brădetu de monahiile din Mănăstirea Sfintei Treimi din Insula Eghina (mănăstire înfiinţată de însuşi Sfântul, ce adăposteşte cinstitele sale moaşte).
În icoana hramului schitului, Sfinţii Nectarie şi Ioan Înaintemergătorul Domnului sunt zugrăviţi umăr lângă umăr. Alăturarea lor nu este deloc nepotrivită: zelul misionar, propovăduirea pocăinţei, a Adevărului, a Sfintei Treimi, a bunei-cuviinţe i-a înflăcărat pe amândoi sfinţii; iar liniştea pustniceştilor sălaşuri, dulceaţa nopţilor de rugăciune, a neîncetatei chemări a Domnului, a curăţiei feciorelnice, a înfrânării, a neagonisirii, a suferinţei i-a înveşmântat cu haina luminoasă a cuvioşiei pe Sfinţii Nectarie şi Ioan, deopotrivă.
Muzeul Etnografic Galeș - reprezintă centrul cultural al localităţii, custodele celor mai valoroase şi emblematice elemente de tradiţie şi etnografie, de identitate istorică şi valoare culturală locală. Casa Muzeu a fost ridicată într-o clădire proprie, prin munca sătenilor, fiind concepută special cu această destinaţie pentru a rămâne ca un model de casă ţărănească din Galeşul secolelor XIX – XX.
Ne continuăm călătoria către Mănăstirea Corbii de Piatră, care deține două altare și cea mai veche rupestră originală din țară, Piatra (cunoscută peste tot ca „biserica din piatră”, lăcaşul de cult construit direct în stâncă, un loc special menţionat în mai toate ghidurile turistice, asta şi pentru că aici este şi cel mai vechi ansamblu de pictură din România).
Mormântul ultimului URIAȘ de piatră - Legenda spune că Maximus era obosit și plin de răni adânci. Războiul în care se hotărâse să îi ajute pe dacii lui îi secătuise și ultimele puteri. Frații lui fuseseră uciși cu toții iar acum, singur și chinuit de durere, se așezase pe un vârf de stâncă gălbuie ca să își limpezească gândurile. Era înalt, neobișnuit de înalt, trei daci suiți unul peste altul, abia îi ajungeau la umeri. Dușmanii îl căutau, deodată o lumină puternică îl învălui, apucă să audă o bubuitură puternică și să vadă peretele de piatră din spatele său topindu-se și prinzându-l răsucit în el. Așa a pierit Maximus, ultimul din neamul său hyperborean, liniște,  pustiu,  secole,  praf…Într-o bună zi, peretele de nisip din fundul curții mamei Uța lasă la vedere trupul pietrificat al unui om mare…. maaaare. Bătut de vânt și ploi, nisipul din jurul piciorului și al mâinii cădea mereu iar trupul gigantic ieșea tot mai mult din perete. Într-o bună zi capul îi căzu în iarbă. Un grup de cercetători a venit să ia probe din el și dusi au fost. Rezultatele nu le-a mai aflat nimeni niciodată. Astăzi, întins într-o poziție chinuită, uriașul Maximus își așteaptă vizitatorii.

Povestea Căsuței Albastre
În curtea mamei Uța, Dumnezeu a frământat lutul și cerul, zidind din ele chipuri materiale, legende, o casă albastră, de poveste, și o ființă fragilă, curată și smerită, care a trăit cu simplitatea firească a țăranului conștient că este parte responsabilă în creație. Apoi, le-a înveșmântat pe toate în frumusețe nealterabilă, ca să rămână niciodată pe deplin pătrunse. Adică taină, chemare continua, nevoie perpetuă de revenire și mărturisire liberă a frumuseții Lucrării Lui.
Ne îndreptăm către Păstrăvăria Nucșoara, de unde putem cumpăra păstrav proaspăt, facem o oprire la Lacul Învârtita, despre care cunoaștem faptul că este cel mai mai mare lac carstic format pe gips (sulfurat de calciu) din România, format în secolul al XIX-lea. Situat la o altitudine de 780 m, lacul are o suprafaţă de 2,2 hectare şi o adâncime de cinci metri. Este considerat un important monument al naturii patriei noastre, care face parte din rezervaţia naturală Măgura – Nucşoara, împreună cu brazii din partea de estică a localităţii.
ÎNTOARCEREA ȘI SERVIREA PRÂNZULUI (opțional) la PENSIUNEA CIPRIAN 4* - Rezervația Naturală Valea Vâlsanului - Brădet
După ce ne-am delectat papilele gustative, plecăm către Rezervația Naturală Cheile Vâlsanului (unde se găsește peștele Asprete, o fosilă vie, cu o vechime de peste 65 de milioane de ani), ne oprim la izvorul de apă sulfuroasă cu proprietăti terapeutice și ne continuăm drumul către minunata Cascada Vâlsan. Aici avem de admirat o suprafață de 8-9 km de peisaje , o adevărată frumusețe sălbatică fiind străbătută de apele râului Vâlsan ce izvorăște de sub Vf. Moldoveanu, iar la ieşirea din Cheile Vâlsanului,  spre  amonte  este  o  poiană  însorită,  Poiana Vâlsanului, unde în fiecare an nenumăraţi turişti îşi instalează corturile pe perioada concediilor.
Continuăm excursia spre Platoul Poeni și Barajul Vâlsan.
Ne îndreptăm către CAZARE ȘI SERVIREA CINEI + organizarea unui foc de tabără înainte de odihnă.
Aprox. 3 - 4 ore / distanța 40 km

Ziua 3

MARŢI
SERVIREA MICULUI DEJUN – 8.00-10.00
Ora 11.00 – plecăm către Ocnele Mari unde vom putea vizita una dintre cele mai vechi mine de sare din țara noastră şi anume Salina Ocnele Mari. Datorită apelelor clorosodice și iodurate, secondate de nămolul sapropelic (formate deasupra masivului) ce reprezintă o sursă de sănătate prin proprietățile lor terapeutice, pe la 1812, s-au deschis primele stabilimente de tratament folosind apa sărată dintr-o fostă gură de ocnă – Balta Roșie – adâncă de 120 m. Aceste ape în combinație cu nămolul sapropelic tratează reumatismul, afecțiunile ginecologice și afecțiuni ale sistemului osos la copii. În prezent, stațiunea continuă să funcționeze în sezonul călduros. Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserică, un muzeu, un restaurant, magazine de suveniruri, baruri, câte un teren de fotbal, de baschet şi de tenis, masă de biliard, locuri de joacă pentru copii.
Salina de la Ocnele Mari este cea mai mare din țară, având o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați, iar lungimea galeriilor depășește 13.000 de metri. Exploatarea sării s- a făcut și se mai face prin extracție de bulgări (magle) din salină (mină de sare cunoscută și sub denumirea de ocnă de sare).
SERVIREA PRÂNZULUI (opțional) – în cadrul restaurantului aflat în salină.
Aprox. 6 ore / distanța 80 km.
După vizitarea salinei pornim către Cozia unde vom vizita Mănăstirea Cozia (cunoscută la început sub numele de „Mânăstirea Nucet”, abia mai târziu primind numele de „Mânăstirea Cozia”, după muntele din vecinătate).
Ne îndreptăm către CAZARE ȘI SERVIREA CINEI
Aprox. 5 ore / distanța 120 km.

Ziua 4

Miercuri
Timp liber la dispoziţia oaspeţilor. MIC DEJUN, PRÂNZ (opțional) ŞI CINĂ 

Ziua 5

JOI
SERVIREA MICULUI DEJUN – 8.00-10.00; ora 11.00 – 12.00plecăm cu autocarul (aprox. 1 oră / distanța 60 km) către București, vizitând pentru început Barajul Vidraru.
Urmează să vedem un loc încărcat de povești. Fie că vă plac sau nu legendele, fie că vă număraţi sau nu printre cei pentru care cetatea Poenari rămâne doar „adevăratul castel al lui Dracula”, fie că vi se pare sau nu flatant că cetatea i-a slujit drept inspiraţie lui Jules Verne atunci când a scris „Castelul din Carpaţi”, nu ezitaţi să vă abateţi măcar o dată pe la Cetatea Poenari din Arefu.
Cetatea este situată pe un vârf de munte care domină Cheile Argeșului. Inițial, pe vremea lui Negru Vodă, a fost construit un singur turn, apoi construcția a fost dezvoltată în scop de refugiu sau punct de observație de către Vlad Țepeș, adăugându-i-se turnuri, ziduri și dependințe. Cetatea Poenari a fost reședința secundară a lui Vlad Țepeș, fiind construită ca post de fortăreață contra otomanilor. Legenda spune că, Vlad Țepeș, fiind urmărit de turci, a scăpat refugiindu-se în această cetate, după ce a potcovit caii cu potcoavele invers, cu fața în spate, derutîndu-și astfel urmăritorii (dacă este deschisă, o putem vizita, pregatind-ne de un program Cardio de 1480 trepte).
Vizităm Mănăstirea Curtea de Argeș (Legenda Mesterului Manole de care este legat numele mănăstirii Curtea de Argeș spune că domnitorul tocmise pe cei mai mari meșteri pentru a ridica lăcașul de cult. Dar, ceea ce ei construiau ziua, se dărâma noaptea).
SOSIRE: București în cursul după-amiezii