Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

SICILIA - City Break si Sejur

Giardini Naxos(langa Taormina), Catania, Siracuza

3 nopti / 4 zile
4 nopti / 5 zile
5 nopti / 6 zile

   

– Hoteluri situate la o distanta de 1-2 km. de centru –

Hoteluri 3*
Hoteluri de 4*
Hoteluri de 5*
de la 289 euro / pers / 3 nopti
de la 357 euro / pers / 4 nopti
de la 425 euro / pers / 5 nopti
de la 313 euro / pers / 3 nopti
de la 389 euro / pers / 4 nopti
de la 465 euro / pers / 5 nopti
de la 355 euro / pers / 3 nopti
de la 445 euro / pers / 4 nopti
de la 535 euro / pers / 5 nopti– Hoteluri situate la o distanta de 2-5 km. de centru –

Hoteluri 3*
Hoteluri de 4*
Hoteluri de 5*
de la 271 euro / pers / 3 nopti
de la 333 euro / pers /4 nopti
de la 395 euro / pers / 5 nopti
de la 295 euro / pers / 3 nopti
de la 365 euro / pers / 4 nopti
de la 435 euro / pers / 5 nopti
de la 325 euro / pers / 3 nopti
de la 405 euro / pers / 4 nopti
de la 485 euro / pers / 5 nopti

Detalii city break / circuit:
Tarifele includ: cazare, mic dejun si bilet de avion (1 bagaj mic de mana/pers inclus).
Transport cu avionul Bucuresti – Catania si retur

Plecare Intoarcere
Marti Sambata
Vineri Luni
Sambata Marti
Vineri Miercuri
Sambata Joi


Propuneri de excursii in zona Catania

Tur Taormina și Castelmola  5-6 ore

       Cea mai mare atracție din Taormina este orașul în sine, cu străzile sale... o plăcere să vă plimbați. Clădiri romantice se deschid pe terase cu vederi uimitoare Soseaua de coastă de la Cap Taormina, Via Pirandello, servește drumul spre munte, trecând printre morminte bizantine stâncoase în stânga, belvedere pe dreapta și funicularul spre Mazzarò. Porta Messina împreună cu Piazza Vittorio Emanuele, formează marea intrare în oraș. Acesta este începutul străzii principale, Corso Umberto, care apoi traversează orașul înainte de a se termina cu Porta Catania. Întreaga stradă cu piețele și terasele sale, magazinele, cafenelele în aer liber  pare să fie făcuta doar pentru plimbari și opriri, pentru a savura priveliștile Muntelui Etna și marea.
Acest tur vă oferă posibilitatea de a vizita Taormina (vechea colonie greacă fondată în secolul al V-lea î.Hr.) cu Teatrul Grec, Corso Umberto (calea pietonală) cu magazinele sale exclusiviste și prăjiturile delicioase. Vă veți bucura de peisajele spectaculoase și de celebra rezervație numită Isola Bella, o rezervație naturală marină, care este parte a patrimoniului Unesco. Turul include, de asemenea, vizita satului medieval, pitorescul Castelmola, unde puteti testa si cumpara vin, lichior si alte produse din migdale.

Tur Siracusa - Ortigia & Noto – aprox 8 ore

       Va propunem 3 orașe din sud-estul Siciliei în acest tur privat cu preluare la de la hotel. Vedeți ruinele antice grecești și romane din Parcul Arheologic Neopolis din Siracuza; Plimbare pe străduțele insulei Ortigia cu magazine cu produse siciliene; Degustați și cumpărați produse siciliene în Ortigia. Descoperiti arhitectura barocă din Noto, inclusă în lista UNESCO, inclusiv catedrala sa magnifică.  
Turul cuprinde: 
1. Parcul arheologic Neapolis, cea mai caracteristică parte din Siracuza, unde veți vedea teatrul grecesc, Latomie del Paradiso, Urechea lui Dionysius și amfiteatrul roman. • Biletul de intrare nu este inclus.
2. Ortigia cu ruinele celor mai vechi construcții grecești. Dintre acestea, cea mai importantă este Catedrala din Siracuza care se ridică în cel mai înalt punct al micii insule Ortigia. Un loc foarte important și faimos al Ortigiei este Fântâna Arethusa, situată pe o terasă largă cu vedere la mare și unde cresc plantele de papirus. Plimbare pe străduțele insulei Ortigia cu magazine cu produse siciliene • Biletul de intrare gratuit
3. Următoarea oprire este Noto, unde veți vizita centrul vechi al orașului baroc, unul dintre cele mai importante din Sicilia, cu clădiri frumoase, Biserici și magnifica Catedrală. Cunoscută drept Capitala Barocului: în 2002, centrul său istoric a fost declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO, împreună cu Val di Noto. • Biletul de intrare gratuit


Tur Vucanul Etna, degustare de Vin și Cheile raului Alcantara aprox. 9 ore


       Muntele Etna este cel mai mare vulcan activ din Europa, dar nu trebuie să urcați pe vârful impunator, pentru a experimenta minunea naturală. În acest tur de o zi, faceți o drumeție prin pădurile seculare și peșterile de lavă ale Muntelui Etna, va rasfatati cu un prânz în stil sicilian cu 3 feluri de mâncare și degustați vinuri regionale rafinate.  Călătoriți la stația de bază a Etnei, de la Rifugio Sapienza, va bucurati de timp liber pentru a face drumeții la poalele Muntelui Etna. Puteti vedea faimoasele cratere Monti Silvestri, lângă Rifugio Sapienza, la altitudinea de 1900 m.

Turul include: preluarea de la hotel, ghid autorizat, prânzul și taxele de intrare. 

* Telecabina pentru a ajunge la 2500 m costă 30 EUR (optional se plătește la fața locului) 
* Telecabina + microbuz 4x4 + ghid alpinist pentru a ajunge la 3000m este de 67 EUR ((optional se plătește la fața locului)


Tur Messina- Reggio Calabria  7-8 ore

       În această excursie de o zi întreagă ne vom îndrepta către Poarta Siciliei: Messina, orașul strâmtorii. Nu vă fie teamă să fiți „mâncat” de vechii monștri marini greci Scylla și Charybdis, deoarece în zilele noastre sunt niște monștri pașnici!
Prima noastră oprire este la altarul Cristo Re care a fost construit pe ruinele Castelului Matagrifone, unde încă se vede un turn. Constructia, construita în stil baroc, domină orașul cu domul mare și conține rămășițele a 1288 de soldați căzuți in cel de-al Doilea Război Mondial. Va puteți bucura de priveliștea uimitoare a strâmtorii și de forma de seceră a portului natural al orașului.
Vom trece apoi prin Piazza Duomo pentru a vedea Catedrala din secolul al XII-lea și turnul său clopotniță care deține remarcabil cel mai mare ceas astronomic din lume. În fiecare zi, la prânz, statuile mecanice animate povestesc evenimente importante din istoria civilă și religioasă a orașului.
După ce am urmărit această atracție uimitoare, ne vom îmbarca pe un feribot pentru a ajunge în peninsula italiană. Călătoria de 25 de minute  va ofera suficient timp pentru a va bucura de acest moment memorabil și romantic.
  La sosirea în Reggio Calabria, puteți lua prânzul (nu e inclus) la unul dintre restaurantele locale situate de-a lungul superbei promenade, cu vedere la coasta siciliană. Atunci va fi momentul să intrati în Muzeul National Magna Grecia (intrarea nu e inclusa) pentru a admira „cele mai frumoase statui grecești de bronz din lume, cum nici in muzeul din Atena nu există”, așa cum a declarat Salvatore Settis, un savant de faimă internațională.
Aureola de mister care înconjoară statuile, amestecul superb de frumusețe clasică și virilitate puternică care a fost obținut în bronz îl vor lăsa uimit chiar și pe cel mai pretențios călător.


Tur „Pe urmele lui  Don Corleone - Nașul”   4 ore

       Turul începe de la Forza D’Agrò, un oraș uimitor de deal. După ce vă vom duce pe drumuri abandonate vom ajunge în piața istorică, unde printr-un frumos arc Durazzesco, vom patrunde în curtea bisericii Sfintei Treimi, numită și Biserica Sant ’Agostino.
      Vom continua cu vizita la Savoca. Este cunoscut în întreaga lume pentru că a fost locația filmului „Nașul” de F.F. Coppola. După aceea, vom cobori dealul până în orașul unde Michael Corleone și Apollonia s-au căsătorit. Turul continuă cu o oprire la Bar Vitelli și muzeul său, unde are loc scena cu Michael Corleone care îl întreba pe proprietarul barului "Care este fata cea mai frumoasă a orașului?". În film, l-a dat afară din bar, pentru că acea fată era chiar fiica lui iar Michael i-a dat celebra replica: „Vrei o fiică căsătorită sau o fiică fără tată”?
La final, puteți admira imaginile filmului, bucurându-vă de priveliștea uimitoare a pieței. Mai mult decat atat puteti gusta o granita delicioasa cu briosa locala.

Turul include: preluarea de la hotel, ghid autorizat, vehicul cu aer conditionat. 

_____________________

Conditiile de plata si detaliile se stabilesc cu fiecare turist.
Plata pentru acelasi pachet se face intr-o singura moneda, lei sau euro. Plata in lei se face la cursul BNR + 2% comision de risc valutar.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul unui test pozitiv SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.